KNX – gör livet enklare

KNX är en standard som används över hela världen och som växer sig allt starkare. Det är ett modernt sätt att användarvänligt styra exempelvis belysning, värme, ljudsystem och andra funktioner i ett hus eller i en fastighet.

Ledande teknik för all elutrustning

KNX är en av de ledande teknikerna för smarta hem och används av hundratals tillverkare i hela världen och återfinns i mängder av elutrustningar, apparater och styrsystem. Alla KNX-produkter kan kopplas till varandra antingen direkt eller via gateways.

Fördelarna är att KNX är en standard som används över hela världen. Det blir allt fler tillverkare av produkter som håller sig till standarden vilket gör att det är ett tryggt och framtidssäkert val.

Installationen är dessutom smidig och ger mycket diskreta lösningar. Till exempel slipper man rader av strömbrytare och dimmers och kan istället använda ett fåtal enheter som styr flera funktioner. Som exempel kan en väggströmbrytare innehålla knappar med både tända och släcka-funktion, dimmerfunktion och även en inbyggd tempgivare.

Programmera scenarior och styr hemmet borta

KNX-lösningarna kan programmeras så funktionerna blir anpassade efter användarens behov och önskemål. Det går att skapa olika scenarios för till exempel morgonbelysning, kvällsbelysning eller att allt släcks när man lämnar hemmet.

Det går även att koppla på styrning via en mobilapp så funktionerna kan skötas på distans. Det är särskilt smidigt när du är borta på semester och vill reglera ljuset hemma för att det ska se hemtrevligt ut, för att lura inbrottstjuvar eller reglera inomhustemperaturen: sänk den när du inte är hemma och höj den lagom tills du kommer hem.

Läs mer om KNX hos KNX Sweden

 Stockholm El-design har specialistkunskap inom smartahem-lösningar. Vi designar och utför installationer av KNX, Control4 och eNet. Stockholm El-design är KNX-partner. Kontakta oss om du vill ha mer information eller önskar få en offert.

KNX-partner